26 Eylül 2013 Perşembe

Freemake Video Converter (Videoları Ücretsiz Dönüştürün) [Yazılım İncelemesi]


     Bu makalemizde size hem ücretsiz hem de saymakla bitmeyecek kadar özelliğe sahip bir video dönüştürme programı olan Freemake Video Converter'ı tanıtacağım. Freemake Video Converter bir çok ücretli programın bile desteklemediği kadar çok dosya formatını destekliyor. Artı olarak bir çok ek fonksiyonu da içinde barındırıyor. Ücretsiz olması da her hangi bir illegal kullanıma yol açmıyor. Amatör bir bilgisayar kullanıcısı bile olsanız rahatlıkla kullanabileceğiniz kadar basit bir arayüze sahip. İsmi uzun olduğu için makalemizin devamında kendisinden kısaca FVC olarak bahsedeceğim.



     Diğer özelliklerini tanıtmadan önce hangi formatları desteklediğine kısaca göz atalım. FVC'nin resmi web sitesinde göründüğü üzere aşağıdaki formatları desteklemekte.


Convert video free to AVI, MP4, WMV, FLV, MPEG, MKV, 3GP, DVD, Blu-Ray, MP3, SWF, iPad, iPhone, PSP, Android phones. Video to MP3 vs..

     Evet gördüğünüz gibi ihtiyacımız olan bir çok popüler video ve medya formatlarını destekliyor. Ayrıca Apple, Samsung, Sony, Xbox, Samsung, Android, Nokia, Blackberry, Youtube gibi mobil platformlara uygun şekilde dönüştürme yapma seçenekleri de unutulmamış.

     Bir çok özellik arasından belli başlı ve en çok kullanılanları anlatmaya çalışacağım.

  • Bir video dosyasındaki sesi ayrıştırmanız da mümkün. Örneğin Youtube ya da başka bir video paylaşım platformundan indirdiğiniz videonun sesini ayrıştırıp MP3, aac, ogg, wma, wav, flac, m4a, amr ve daha bir çok farklı formatta ses dosyası olarak kayıt edebiliyorsunuz. Videodan sesi MP3 olarak kaydetmek için ayrı bir program kurmanıza hiç gerek yok.

  • Online video sitelerindeki videoları direkt MP3'e çevirmenin yanında indirdikten sonra video formatını da değiştirebiliyor. Desteklediği siteleri aşağıda görebilirsiniz.

  • BMP, JPG, GIF, PNG, TIF gibi resimlerinizden slayt videolar hazırlayabiliyorsunuz. Dilerseniz arka fona müzikde ekleyebilirsiniz. Gördüğünüz gibi bu iş içinde ayrı program kurmanıza gerek yok FVC bu işi de hallediyor.

  • Ekran kartınızın CUDA veya DXVA özelliği varsa bunları kullanarak hızlı convert yapabiliyor.

  • Videolarınızı DVD ya da Blu-Ray formatında yazdırabiliyor. 20 saate kadar videoyu tek DVD'ye sığdırabiliyor.

  • Altyazı desteği mevcut. Videolarınıza altyazı ekleyebiliyorsunuz.

  • FVC'ye Youtube hesabınızı bağlarsanız convert ettiğiniz videoları otomatik olarak Youtube'a yükleyebiliyor. Dilerseniz videonuzu Youtube için en uygun formata dönüştürüyor, eğer uzun bir video ise 15'er dakikalık parçalara bölme özelliğine de sahip.

  • Video düzenleme özelliği sayesinde kırpmak kesmek istediğiniz yerleri videodan çıkarabiliyorsunuz. Diyelim ki kameranızı ya da cep telefonunuzu ters tuttunuz ve videoyu baş aşağı çektiğiniz. Sorun değil videoyu kesme, biçme, çevirme gibi işlemleri de FVC ile halledebilirsiniz.

  • Dönüştürdüğünüz dosyaya limit koyabilirsiniz. Örneğin dönüştürdüğünüz videonun boyutu 700 MB'ı geçmesin istiyorsanız limit koyarak istediğiniz boyutta video dosyasına sahip olabiliyorsunuz.

     Programın belli başlı özellikleri bunlar. Ufak tefek detaylara girmedim fakat FVC'nin marifetleri makalemizde anlattıklarımızdan da fazla. FVC bir çok dili destekliyor fakat maalesef şu an için Türkçe dil seçeneği sunmuyor. Türkçe'yi de eklemeleri için kendilerine mail yazdım umarım dikkate alırlar.  Arayüzü kolay ve anlaşılır olduğu için kısa sürede hakim olacağınıza inanıyorum.

     Son olarak bir videoyu başka bir formata nasıl dönüştüreceğinizi resimli olarak anlatmaya çalıştım. Umarım yardımcı olur. Sonraki program incelememizde görüşmek üzere.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder