13 Haziran 2016 Pazartesi

Ses Yapan Dizüstü Bilgisayar Fanlarına Çözüm

laptop fan noise

     Dizüstü bilgisayarlarınızın fanları mil yuvalarındaki aşınmadan dolayı zamanla boşluk oluşturarak titreşim ve ses üretir. Özellikle oyun oynarken veya işlemciyi yoran bir uygulama çalışırken fanın devri arttığında titreşim laptop kasasına iyice nüfus ederek son derece rahatsız edici bir sese dönüşür.

Fan ile anakartın arasına yerleştireceğiniz titreşimi emecek süngerimsi bir tampon madde ile bu sorunun üstesinden gelebilirsiniz.

Videolu Slayt Anlatım


Resimli Anlatım




Titreşimi emici madde olarak üstteki resimdekine benzer süngerimsi bir madde kullanabilirsiniz. Fakat dikkat edin sıcaklığa dayanıksız hemen büzüşen bir madde olmasın. 


Tampon olarak kullanacağınız maddeyi yaklaşık yarım santim kalınlıkta olacak şekilde ayarlayın.


Kestiğiniz parçaları vida deliklerine yerleştirin.


Fanı anakartınıza yerleştirip vidaları sıkın.


Artık titreşimden dolayı meydana gelen hırıltılı ve rahatsız edici sesi duymayacaksınız. Laptopunuzda birden fazla fan varsa hepsine uygulayın. Ayrıca masaüstü bilgisayarlar içinde uygulanabilir. Zaten Masaüstü kasaların fanında kullanmak için titreşim emici tampon malzemeler satılmakta onları da alıp kullanabilirsiniz.


NOT: Garantisi devam eden dizüstü bilgisayarınızın içini açmak garanti dışı bırakabilir. Ayrıca bu konularda tecrübeniz yoksa donanımsal bir arızaya sebebiyet verebilirsiniz. Oluşabilecek olası bir sorundan dolayı bloğumuz sorumlu değildir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder