23 Ağustos 2016 Salı

Endoskopi Kamera (Kablo Kamera) İncelemesi [Videolu]


   
     Yurt dışı alışveriş sitelerinden satın aldığımız ilginç ürünleri tanıtmaya devam ediyoruz. (Videolu inceleme makalenin sonunda) Bu incelememizde tanıtacağımız ürün bir endoskop kamera yani kablo kamera. (Boreskop veya Yılan Kamera adıyla da satılmakta) Tabi endoskop kamera deyince aklınıza doğal olarak tıbbi alanda kullanılan endoskopi kamerası gelmiş olabilir fakat bu ürünün kullanım alanı tıbbi değil.


     Özellikle Çin alışveriş sitelerini sıkça gezinen biriyseniz son zamanlarda bu ürün sık sık karşınıza çıkmıştır. Sitelerde bir çok farklı modeli ve markası mevcut. Bizim satın aldığımız modelin markası AN99


     Kablo kameramızın USB ucu hem normal USB hem de mini USB şeklinde tasarlanmış. Yani sadece Windows tabanlı bilgisayarımızda değil aynı zamanda OTG desteği sunan Android işletim sistemine sahip mobil cihazlarımızla da kullanabiliyoruz. İki platforma da uygun şekilde üretmişler. Unutmadan maalesef Ios ile uyumlu değil henüz ios uygulaması yapmamışlar bunu da belirtelim.


     Ürünün uygulaması Google Play Store'de mevcut değil. Kutusunun üzerinde 2 adet karekod var bu karekodları telefonunuzdaki barkod okuyucu uygulama ile okutursanız Android APK dosyasına ve Windows Driver'ına ulaşabilirsiniz. Ürünü LG G2 cep telefonu, Asus, Samsung marka 2 farklı tablet ve Windows 10 işletim sistemine sahip bir laptopta test ettik hepsinde de sorunsuz çalıştı. Tek sıkıntı USB giren ucu biraz fazla ısınmakta. Çok uzun süreli kullanımda sıkıntı yaşatır mı bilemiyoruz.


     Kablo kameramız su geçirmiyor ve üzerinde 6 adet LED ışık mevcut. USB girişinin üzerinde  bulunan tuşla LED ışıkları açıp kapatabiliyoruz. Biz 2 metre kablo uzunluğuna sahip olan modeli yaklaşık 12 dolara aldık. 5 ve 10 metre olan modelleri de sitede mevcut onlar fiyat olarak birkaç dolar daha pahalı. 2 metre uzunluk bir çok işi yapmak için yeterli olduğu için bunu aldık. Renk seçeneği olarak Siyah, altın sarısı ve kırmızı renkleri de mevcut.


     Teknik özelliklere gelecek olursak ürünün 720p video kaydı yapabildiği 2 megapiksel çözünürlükte fotoğraf çekebildiği ve 8 mm lens çapı olduğu belirtilmiş. Fakat 720p çekerken Frame oranını saniye'de 15 kareye düşmekte. Akıcı bir görüntü için 480p çözünürlükte çalıştırmak gerekiyor. 480p çözünürlükte 30 Frame oranı sunuyor. Kameranın lensi mikro yani yakın çekime odaklanmak için ayarlanmış, uzak bir noktayı görüntülerken bulanık bir görüntü ile karşılaşırsınız. Ne kadar yakın bir cisme odaklanırsanız görüntü o kadar netleşiyor. Unutmayın ki bu kameranın amacı selfie ya da manzara fotoğrafı çekmek değil. O yüzden görüntü berbat, çok bulanık çözünürlük kötü diye şikayet etmeniz yersiz olur. Kamerası ürünün görevini yerine getirecek kadar yeterli kalitede. (Detaylı detaylı teknik özellikler için üstteki görsele tıklayıp büyüterek göz atabilirsiniz)


     Ürünün kutusundan kablo kameramız dışında aynalı periskop başlık, 2 adet çengel ve bu çengelleri sabitleyici plastik bir parça çıkmakta. Çengellerden bir tanesi normal çengel diğeri ise mıknatıslı çengel. Örneğin anahtarınızı ya da bir vidayı ulaşılamayacak bir yere düşürdünüz, bu gibi durumlarda mıknatıslı çengeli endoskop kameramıza monte edip ucundaki mıknatıs ile metal eşyanızı kolaylıkla alabiliyoruz... Periskop başlık ise kameranın önüne bir ayna sabitleyerek tıpkı bir periskop gibi yan tarafı görebilmemizi sağlıyor.

     Satışı yapılan sitede belirtilen ve bizim aklımıza gelen kullanım alanları şunlar; Bu ürün daha çok tamirat, lehimleme, montaj gibi atölye çalışmaları içeren işler yaparken görüş alanınızın dışında kalan yerleri görebilmek için kullanılıyor. Zaten ürünün kutusunun üzerinde de "See What You Can't See And Touch" diye bir slogan yazmışlar. Görüp dokunamadığın ne varsa gör demek istemişler sloganda.


Su geçirmediği için boruların içini görebilirsiniz. Zaten satışını yapan sitelerde tıkalı lavabo giderlerinin içini görebileceğimiz ve tıkanıklığı tespit edebileceğimiz bu iş için kullanabileceğimiz belirtilmiş. Kameranın su geçirmezlik özelliği sayesinde sualtı görüntüleme vs.. gibi işlerde kullanabilirsiniz.

     Ense traşınızın düzgün olup olmadığına, dişlerinizin arkasında çürük olup olmadığına dahi bakabilirsiniz. :)


     Diyelim ki yerinden oynatması zor bir dolap ya da vitrinin arkasına bir eşyanız kaçtı. Bu kablo kamerayı dolabın arkasına sarkıtıp eşyanızın yerini tespit edebilir hatta ucuna takılan kanca ve mıknatıs aparatlarıyla eşyanızı alabilirsiniz.

     Buna benzer bir çok durumda imdadımıza yetişebilecek bir icat. Hatta kablonun girebileceği kadar küçük bir aralıktan kapalı bir kutunun içini kutuyu açmadan görebilirsiniz, kablo kalınlığı oldukça ince.

     İlk başta size gereksiz bir icat gibi gelebilir fakat inanın olmadık zamanlarda çok işinize yarayabilen kullanım alanı geniş bir icat.

     Ürünün fiyatı kablo uzunluğu ve kamera kalitesine göre 10 ila 15 dolar arasında değişmekte.

NASIL SATIN ALABİLİRİM ?

Banggood sitesine üye değilseniz önce şu linkten üye olunuz : http://goo.gl/l3icsi
Ürünün sayfasına şu linkten ulaşabilirsiniz : http://goo.gl/Ld8hpf


Görüntü kalitesini ve kullanımını görmek isteyen takipçilerimiz için hazırladığımız videoyu da ekleyerek incelememizi sonlandırıyoruz. Kanalımıza abone olmayı, facebook sayfamızı beğenmeyi ve bilgikapısı bloğumuzu favorilerinize eklemeyi unutmayın. Görüşmek üzere...

VİDEOLU İNCELEME


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder