24 Eylül 2013 Salı

weebly.com (Kolayca Web Sitesi Yapın) [Site Tanıtımı]


     İnternet'te hazır şablonlarla ve alt alan adı ile ücretsiz web sitesi hazırlama imkanı sunan bir çok site mevcut. Şimdi tanıtacağım weebly.com sitesi sıfır html ve web tasarım bilgisi ile oldukça profesyonel görünümlü siteler hazırlamanıza olanak veriyor, sürükle bırak mantığı ile çalışan işleyişi ve sunduğu şablonlardaki görsel estetik ile çok basit şekilde oldukça etkileyici web siteleri hazırlayabilirsiniz.



     İlk önce weebly.com adresine girerek sisteme kayıt olmanız gerekiyor, ister isim soy isim, email adresi ve şifre yazarak kayıt olun isterseniz "facebook ile kayıt ol" butonuna basarak kayıt olun. Ben hem daha pratik olduğu için hem de siteye girişlerimde şifre yazmak ile uğraşmamak için facebook butonu ile kayıt oldum.


     Kayıt oldunuz ve siteye giriş yaptıysanız karşınıza şablon seçme ekranı gelecek. Birbirinden güzel onlarca şablondan birini seçiyoruz. Her şablonun altında renk tonları var, beğendiğiniz şablonun hangi renk temasında görünmesini istiyorsanız onu da seçip "Choose" tuşuna basıyoruz.


     Evet sitemizin görsel şablonunu da seçtikten sonra sıra geldi alan adına. Bu konuda weebly.com bize üç farklı seçenek sunmakta. İlkinde ücretsiz alt alan adı seçebilirsiniz örneğin sitenizin adresi http://www.bilgikapisi.weebly.com olur, yani ücretsiz olduğu için adresin sonuna .weebly.com eklemesi yapacaktır. İkinci seçenekte ise weebly.com sitesinden yıllık ücretini ödeyerek bir alan adı satın alabilirsiniz. Ve son seçenekte ise hali hazırda başka bir domain şirketinden satın aldığınız alan adınız varsa onu tanımlayabiliyorsunuz.


     Alan adı seçme aşamasından sonra karşınıza gelen ekranda "Sitemi planla" diyoruz ve sitemize son şeklini vereceğimiz, içerik ekleyebileceğimiz ekrana geçmiş oluyoruz.


     Site Planner ekranı açıldı, şimdi üst menüde sırasıyla "Oluştur", "Tasarım", "Sayfalar" ve "Ayarlar" sekmelerini görüyoruz. Ayrıca sağ tarafta sitemizin PC ve Mobil platformlarında nasıl göründüğünü anlamak için geçiş yapabilme imkanı da sunulmuş.

  • Oluştur : Sitemize içerik eklemek için kullanacağımız ekran. En çok bu ekranı kullanacağız çünkü siteye yazı, resim, slayt, video vs.. gibi dökümanları bu sekmeden yapıyoruz.
  • Tasarım : İlk kayıt olurken seçtiğiniz şablonu değiştirmek isterseniz buradan tekrar şablon ve tema ayarlaması yapabilirsiniz.
  • Sayfalar : Sitenize sayfa ekleyip, kaldırma işlemi yapabileceğiniz ekran.
  • Ayarlar : Çeşitli ayarlar bulunduran ekran. (Türkçe olduğu için detaya girmiyorum)

     Evet sitenin bize ücretsiz sunduğu imkanlar oldukça albenili, ayrıca hesabınızı Premium üyeliğe yükseltirseniz site içi arama hizmeti, detaylı istatistik bilgisi, E-Ticaret vb.. bir çok ek hizmet alma imkanınız oluyor. weebly.com ile pratik ve eğlenceli şekilde web sitesi oluşturmak gerçekten çok kolay.



2 yorum:

  1. Kardeş yıl 2015. Siteyi kurdum fakat senin şu son resimdeki mavi tema varya deniz mavisi gibi o temayı bulamadım nerden bulucam yardım edermisin
    mailim : kralonly23a@gmail.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Makale yazılalı uzun zaman oldu. Aradığınız tema kaldırılmış olabilir.

      Sil